Külföld

Szomáliai koldus és guineai hajléktalan vert, rabolt és erőszakolt Németországban – Wilkommen!

Elkészült a vádirat a berlini Görlitzer Parkban történt (legutóbbi) csoportos nemi erőszak ügyében, olvasható a Mandineren megjelent írásban.

Szomáliai koldus és guineai hajléktalan vert, rabolt és erőszakolt Németországban – Wilkommen!
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Ben Stansall

Az Esmer nevű áldozat férjével, Oleggel együtt indult éjszaka marihuánát vásárolni, de aztán kínálkozott egy kokainvételi lehetőség, így a 27 éves férfi rögtön ki is adott rá 50 eurót a tárcájában lapuló 1200-ból – apja küldte a pénzt Grúziából, hogy fia ki tudja fizetni a különféle büntetéseit. E kokain elfogyasztása után verte össze és rabolta ki a férfit és erőszakolta meg a nőt a következő három vádlott: egy 7 éve Németországban élő 21 éves hajléktalan szomáliai koldus, Osman,

tíz különböző személyazonossággal, rég lejárt tartózkodási engedéllyel, semmiféle érdemi társas kapcsolattal, ellenben hétszeres priusszal;

egy hat és fél éve Németországban élő, „körülbelül” 22 éves guineai hajléktalan, Boubacar, négy különböző személyazonossággal, elutasított menedékkérelemmel, rég lejárt tartózkodási engedéllyel, viszont kilencszeres priusszal, beleértve a kábítószer-kereskedelmet – eddigi életében kettő évet járt iskolába, még odahaza, és kétszer volt börtönben, már Németországban.

A harmadik vádlott, a szintén 22 éves Mountaga hat éve érkezett, kitoloncolását felfüggesztették, lakcíme is van és barátnője is, ő eddig háromszor követett el ezt-azt, de mindháromszor megúszta büntetés nélkül.

Az eljárás során most a Wolfgangok és az Ursulák adójából 47 tanút hallgathatnak meg, francia és grúz nyelvű tolmácsolással. Viszont mindenki megnyugodhat: az immár CDU vezette berlini szenátus – amely néhány hete további 14 ezer afgán beszállítását sürgette, mondván, ennek egy részét Berlin „természetesen képes” elhelyezni – mégse vezeti be január elsejétől azt a szabályozást, amely szerint a 85 százalékban bérlakásokból álló városban, ahol a megüresedő kéglikre átlagosan 158-szoros a túljelentkezés, a tartományi ingatlankezelő vállalatoktól az optimális lakóterület-kihasználás érdekében egyedülállók csak egyszobás garzont, párok pedig legfeljebb nappali plusz egy hálószoba nagyságú lakást bérelhetnek (aztán ha jön a baba, majd századmagukkal sorban állnak egy eggyel nagyobbért).

A heves tiltakozásnak engedve a szenátus végül úgy döntött, ennél valamivel rugalmasabban fogja előírni, hogy mely bennszülöttnek mekkora lakás engedélyezett.

Hogy jusson saját fedél a 22 éves Mustafának is, akit homofób lakótársa zaklatott a befogadóközpontban.

Az AfD pedig egy hangos Willkommennel köszönti az újabb plusz egy százalékát.

Kapcsolódó írásaink