Külföld

Megint Joe Bidenen nevet mindenki, ezúttal Brazíliában került szánalmas helyzetbe + VIDEÓ

Az amerikai elnök ismét hozta a formáját

A brazil elnökkel való találkozót követő sajtótájékoztatón, amely a második volt az idén, több kínos pillanat is lezajlott a két vezető között, többek között egy olyan eset, amikor Lula mintha kézfogást várt volna Bidentől, aki azonban hátat fordított, és lesétált a színpadról (Biden korábban a sajtótájékoztató során kezet rázott Lulával) – számolt be az Origo.

Megint Joe Bidenen nevet mindenki, ezúttal Brazíliában került szánalmas helyzetbe + VIDEÓ
Lula da Silva és Joe Biden
Fotó: AFP/Jim Watson

A sajtótájékoztató elején volt egy olyan pillanat is, amikor Biden Lula nélkül sétált ki, és belebotlott egy brazil zászlóba – írták.

Amikor Lula felállt a pódiumra, hogy beszéljen, Biden láthatóan küszködött, hogy kibogozza a fülhallgatóját, amely Lula szavainak portugálról angolra történő élő fordítására szolgált.

A Fehér Ház hivatalos leirata a beszélgetésükről azt mutatja, hogy Lula megszakította nyitóbeszédét, és többször megkérdezte Bident, hogy hallja-e a megjegyzéseit:

Lula elnök: (tolmácsolás szerint.) Nos, először is, szeretném üdvözölni Biden elnököt, és azt mondani Biden elnök úrnak... hall engem, Biden elnök úr? ez egy történelmi pillanat Brazília és az Egyesült Államok számára. Biden elnök úr, hall engem? (Biden elnök bólint.) én... hall engem? igen, jól van.

Objektum doboz
Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink