Külföld

A lengyel elnök lemondta találkozóját az ukrán elnökkel

Andrzej Duda lengyel elnök lemondta a találkozót Volodimir Zielenszkij ukrán elnökkel az ENSZ Közgyűlésben, mivel megváltozott a menetrend – írja a Rzeczpospolita című lap, olvasható az oroszhirek.hu-n megjelent cikkben.

A lengyel elnök lemondta találkozóját az ukrán elnökkel
Andrzej Duda (jobbra) lengyel elnök lemondta a találkozót Volodimir Zelenszkij (balra) ukrán elnökkel
Fotó: AFP/Handout/ Ukrainian Presidential Press Service

„Az ENSZ Közgyűlés 78. ülésszakán kellett volna találkozót tartania Volodimri Zelenszkijnek és Andrzej Dudának. A lengyel elnök azonban közölte, hogy a többi ülés menetrendjében bekövetkezett változások miatt az esemény lekerült a napirendről” – áll a cikkben.

A lap megjegyezte, hogy ezt a találkozót azért tartották fontosnak, mert Kijev és Varsó között feszültség alakult ki az ukrán gabonára vonatkozó embargó Lengyelország általi meghosszabbítása miatt.

Szeptember 15-én az Európai Bizottság úgy döntött, hogy nem terjeszti ki az ukrán mezőgazdasági termék behozatalára vonatkozó korlátozásokat több uniós határországra.

Ezt követően Szlovákia, Magyarország és Lengyelország hatóságai bejelentették, hogy egyoldalúan kiterjesztik a tilalmat. Ukrajna válaszul pert indított a WTO-nál ezen országok ellen.

Kapcsolódó írásaink

Balesetek és torlódások

ĀA hazai autópályákon és főutakon szerda reggel tapasztalt, a közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményekről tájékoztatott az Útinform

Zavargások Jerevánban

ĀAz örmény fővárosban tüntetők megpróbálták megrohamozni a kormány épületeit – jelentették a helyszínről