Külföld

Zöld javaslattal rukkolt elő Brüsszel, a B-kategóriás jogsisokat büntetnék vele

Két kategóriára bontaná a B kategóriás jogosítványt egy új brüsszeli javaslat. Eszerint a B mellett bevezetésre kerülne a B+ jogosítvány is, akik pedig csak az előbbit szereznék meg, számos korlátozásra számíthatnának – számolt be a Mandiner.

Zöld javaslattal rukkolt elő Brüsszel, a B-kategóriás jogsisokat büntetnék vele
Képünk illusztráció
Fotó: MH

Például 110 km/h maximális megengedett sebesség az autópályákon és a vezethető gépjárművek 1,8 tonnás súlykorlátozása. Az 1,8 és 3,5 tonna súly közötti gépjárművek vezetéséhez a javaslat szerint külön B+ jogosítvány megszerzése lenne kötelező. Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottságában hétfőn megvitatott a vezetői engedélyekre vonatkozó szakbizottsági jelentéstervezetet nem támogatja a Fidesz vajdasági EP-képviselője, Deli Andor - írták.

A politikus szerint a javaslat európai polgárok számára újabb pénzügyi terhet jelentene a jogszabályok egyszerűsítése helyett.

„Meggyőződésem, hogy az uniós döntéshozók feladata az európai polgárok segítése és a jogszabályok egyszerűsítése lenne, és nem újabbnál újabb adminisztratív és pénzügyi terhek kivetése” – szögezte le Deli Andor az Infostarthoz eljuttatott közleményébe

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom