Külföld

Teljes bukás az ellentámadás: fejvesztve menekülnek az ukránok a frontról

Visszavonását követelte az ukrán elit egység a zaporizzsjai fronton, erről ír az Izvesztyija, amit az Origo szemlézett.

Teljes bukás az ellentámadás: fejvesztve menekülnek az ukránok a frontról
Ukrán katona a bahmuti fronton
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Az ukrán hadsereg elit egységeinek tagjai visszavonásukat követelték zaporizzsjai régióból, Orekhovszkij irányában, arra hivatkozva, hogy pihentetni kell és pótolni kell a dandárt. Erről az „Együtt vagyunk Oroszországgal" mozgalom, egy meghatározó zaporozsjei oroszpárti szervezet vezetője, Vlagyimir Rogov beszélt szeptember 18-án, hétfőn – írták.

– Az ukrán fegyveres erők elit egységei kimerültek Orekhovszkij irányában. Az Ukrán Fegyveres Erők „Magura" elit 47. különálló gépesített dandárjának fegyveresei kétségbeesésben és pánik közeli állapotban nyílt felhívást tettek közzé, amelyben azt követelték, hogy vonják vissza őket a frontról, az első vonalból, hogy hátra mehessenek pihenni és feltöltődni – mondta Rogov a RIA Novosztyinak.

A Magura-dandár annak ellenére, hogy ígéretet tett arra, hogy eléri a Krímet , soha nem törte át az orosz hadsereg első védelmi vonalát, és most Rabotino közelében szenved veszteségeket - írja a lap.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom