Külföld

Sztártörténész: Elon Musk belesétált Putyin csapdájába

A Yale Egyetem történészprofesszora, Timothy Snyder a Guardianben megjelent cikkében azt írja, Musk engedett Putyin nukleáris zsarolásának, amikor kikapcsolta a Starlink műholdjait, hogy megakadályozza az ukrán támadást. Szerinte Moszkva csak blöffölt, amikor azt állította, atomfegyverrel fog válaszolni az ukránok támadására, Musk pedig belesétált a csapdába – számolt be a Mandiner.

Sztártörténész: Elon Musk belesétált Putyin csapdájába
Elon Musk
Fotó: AFP/Stefani Reynolds

Hozzáteszi, az amerikai milliárdos hiába gondolja azt, hogy segített, valójában csak rontott a helyzeten, mert Putyin felbátorodott, és továbbra is élni fog a zsarolás eszközével.

Sőt, még ennél is tovább megy, és azt írja, a legveszélyesebb gondolat, ha azt hisszük, az olyan emberek, mint Musk és Putyin hősök, akik megmentenek bennünket a korlátainktól – írták.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom