Külföld

Moszkva: Az Európai Unió vezetői új vasfüggönyt emelnek

Azzal, hogy Brüsszel szankciókat léptetett életbe az EU-ba utazó oroszok ellen, új vasfüggönyt akar felállítani a kontinensen – közölte az orosz külügyminisztérium, amit az Orosz Hírek vett észre.

Moszkva: Az Európai Unió vezetői új vasfüggönyt emelnek
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter
Fotó: AFP/Pool/Natalia Kolesnikova

„A közvetlen repülőjáratok betiltása, a vízumpolitika szigorítása, és most a szankciókkal kapcsolatos »pontosítás« kifejezetten arra irányul, hogy az egyszerű oroszokat sértse, lényegében lehetetlenné téve számukra az Európai Unióba való beutazást” – áll a minisztérium hétfői közleményében.

„Most már teljesen világos, hogy az EU jelenlegi vezetése egy »vasfüggönyt« kíván leereszteni azáltal, hogy nagymértékben korlátozza az emberek egymás közötti kommunikációs képességét.”

A minisztérium figyelmeztetett, hogy az egyes uniós tagállamok nem bújhatnak „Brüsszel háta mögé”, és továbbra is „felelősségre vonhatók” az orosz állampolgárok üldözése miatt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom