Külföld

Migránsok terrorizálják a közlekedő franciákat

A francia belügyminisztérium a minap tette közzé a tömegközlekedés biztonságáról szóló jelentését, amely szerint 2022-ben az ország összes közlekedési hálózatán két százalékkal nőtt a lopások és az erőszakos cselekmények száma, olvasható egy Origón megjelent cikkben.

Migránsok terrorizálják a közlekedő franciákat
A francia csendőrség a párizsi metróban (képünk Illusztráció).
Fotó: AFP/Stephane MOUCHMOUCHE/Hans Lucas

CSAKNEM 125 EZER EMBER, 52 SZÁZALÉKUK NŐ VÁLT LOPÁS ÉS ERŐSZAK ÁLDOZATÁVÁ A FRANCIA TÖMEGKÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖKÖN.

Miközben az itt elkövetett erőszakos lopások száma országszerte csökkent, a szexuális erőszak, valamint a szándékos testi sértés és az egyéb erőszakos cselekmények száma folyamatosan növekszik. A jelentés első megállapítása ugyanakkor, hogy az incidensek többsége nem erőszakos lopás. Más szóval, a zsebtolvajok uralják a tömegközlekedést, akik kihasználják az egy pillanatnyi figyelmetlenséget, és az utasok zsebeiben, táskáiban kutakodnak.

Egyre több a szexuális erőszak

Azonban a szexuális erőszakkal kapcsolatos esetek száma is folyamatosan nő, csaknem

20 SZÁZALÉKKAL TÖBB SZEXUÁLIS ERŐSZAKOS ESETET JEGYEZTEK FEL A PÁRIZSI RÉGIÓBAN. AZ ÁLDOZATOK 75 SZÁZALÉKÁT A 30 ÉV ALATTI NŐK TESZIK KI. KÖZÜLÜK 24 SZÁZALÉK VOLT KISKORÚ.

Az elkövetők többsége migráns

A közösségi közlekedés biztonságának növelése érdekében a régió elnöke, Valérie Pécresse bejelentette, hogy este 10 órától széles körben bevezetik a párizsi buszokon az igény szerinti leszállást. A legtöbb bűncselekményt azonban a metróhálózaton követik el, ezért az Auber és az Opéra téren is

„BIZTONSÁGOS TEREKET” ALAKÍTANAK KI, AHOL AZOKAT, AKIK NEM ÉRZIK MAGUKAT BIZTONSÁGBAN, SZAKEMBEREK SEGÍTIK MAJD.

A statisztikai hivatal adatai szerint egyébként a bűncselekmények csaknem 70 százalékát migráns hátterű személyek követik el; a számokból kiderül, hogy az elkövetők többsége, egész pontosan 52 százaléka rendelkezik valamely afrikai ország állampolgárságával.

Kapcsolódó írásaink