Külföld

Legkevesebb két palesztin fegyverest megölt az izraeli hadsereg a dzsenini menekülttáborban

A palesztin egészségügyi hatóságok két halottról és legkevesebb harminc sebesültről számoltak be az izraeli hadsereg rajtaütése nyomán

Legkevesebb két palesztin fegyverest megölt az izraeli hadsereg a dzsenini menekülttáborban kitört összecsapásban kedd este – jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet kedden.

Legkevesebb két palesztin fegyverest megölt az izraeli hadsereg a dzsenini menekülttáborban
Izraeli katonák a megszállt ciszjordániai Dzsenin városában (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Ronaldo Schemidt

Az izraeliek drónokat vetettek be a palesztin fegyveresek ellen Ciszjordánia északi részén található menekülttáborban.

A menekülttáborba behatoló izraeli egységek elfogtak két keresett személyt, az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet tagjait. Az egyik izraeli páncélozott katonai dzsip egy úton elhelyezett pokolgépre futott, de a járműben lévő katonák nem sebesültek meg.

Délután a Gázai övezet határán kitört zavargásokban az izraeli katonák agyonlőttek egy palesztint, a 25 éves, Hán Junisz-i Mohamed Raduánt, kilencen pedig megsebesültek a lövésektől.

Az övezet határkerítésénél néhány napja ismét megjelentek a köveket dobáló, gumiabroncsokat égető, pokolgépeket elhelyező palesztin tüntetők, s kedden ugyan sikerült áttörniük egy kerítésszakaszon, de nem hatoltak át az izraeli határon.

Kapcsolódó írásaink