Külföld

Erdogan: Együttműködöm Oroszországgal, nincs okom, hogy ne bízzak bennük

Recep Tayyip Erdogan török elnök kijelentette, hogy együttműködik Oroszországgal, és ugyanúgy megbízik benne, mint a Nyugatban – számolt be az Orosz Hírek.

Erdogan: Együttműködöm Oroszországgal, nincs okom, hogy ne bízzak bennük
Recep Tayyip Erdogan török elnök találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel az oroszországi Szocsiban 2023. szeptember 04-én
Fotó: Anadolu Agency via AFP/TUR Presidency / Murat Cetinmuhu

„Nincs okom arra, hogy ne bízzak bennük (Oroszországban). ahogy a nyugat megbízható, úgy Oroszország is megbízható. Az elmúlt 50 évben az Európai Unió küszöbén álltunk, és jelenleg nem kevésbé bízom Oroszországban, mint a nyugatban” – mondta a török vezető a PBS által sugárzott interjúban.

„A földgázszállításaim fele Oroszországból érkezik, ami a szolidaritásunk jele. Közös lépéseket teszünk előre, és a védelmi iparban is együttműködünk. Mindezt Oroszországgal együtt tudjuk megtenni” – tette hozzá a török elnök.

„Oroszország az egyik legközelebbi szomszédunk. És közös a történelmünk” – jegyezte meg Erdogan.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom