Külföld

Davidov: Az élelmiszer-export az orosz költségvetés fő bevételi forrása lett

A Szövetségi Vámszolgálat megbízott vezetője a Keleti Gazdasági Fórumon nyilatkozott a Ria Novosztyinak

„Az agráripari komplexumunk exportja jól növekszik. Az elnök is beszélt erről – gyakorlatilag meghaladtuk a gabonaexport számait a tavalyi évhez képest. Most elsősorban gabonát exportálunk. Ez az oroszlánrész. Emellett olajos magvakat, vajat, növényi olajat, napraforgót” – mondta Davidov.

Davidov: Az élelmiszer-export az orosz költségvetés fő bevételi forrása lett
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Daniel Mihailescu

Davidov hozzátette, hogy az orosz gabona fő felvásárlói ma Kína, a Közel-Kelet, Egyiptom és Kazahsztán.

„Valószínűleg azt mondhatjuk, hogy ezek az országok már a hagyományos piacaink” – fogalmazott a Szövetségi Vámszolgálat megbízott vezetője.

A Szövetségi Vámszolgálat megbízott vezetője arra is rámutatott, hogy az agrár-ipari komplex termékek exportjának növekedése „tömegben kifejezve mintegy 70 százalékos”, értékben kifejezve – az árkörnyezet miatt – kisebb.

A 8. Keleti Gazdasági Fórumot 2023. szeptember 10–13-án tartották Vlagyivosztokban, a Távol-keleti Szövetségi Egyetem campusán.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom