Külföld

A New York Times szerint Zelenszkij hazudott

A New York Times hétfői vizsgálata szerint nagy valószínűséggel az ukrán erők felelősek egy piacot ért halálos rakétacsapásért, amely ugyanazon a napon történt, amikor Antony Blinken amerikai külügyminiszter az országba látogatott – számolt be az Orosz Hírek.

A New York Times szerint Zelenszkij hazudott
Volodomir Zelenszkij
Fotó: AFP/Ludovic Marin

A szeptember 6-án a Kijev által ellenőrzött donbasszi városban, Konsztantyinovkában történt incidensben legalább 15 civil meghalt, és több százan megsebesültek. Volodmir Zelenszkij ukrán elnök azonnal Oroszországot vádolta meg a csapás megindításával. Kijelentését számos nyugati lap és egyes kormányok is támogatták – írták.

Az újság a rakéta darabjait, műholdas felvételeket, szemtanúk beszámolóit és a közösségi médiában megjelent bejegyzéseket elemezte, hogy erre a következtetésre jusson. Megjegyezték, hogy az ukrán hatóságok megpróbálták megakadályozni, hogy újságírók hozzáférjenek a becsapódás helyszínéhez - írja a lap.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom