Külföld

Zelenszkij tudja, hol fogják az ukrán fegyveres erők erőteljesen áttörni az orosz védelmet

Az ukrán fegyveres erők ellentámadása június elején kezdődött

Az már ismeretes, hogy az ukrán fegyveres erők hol lesznek képesek erőteljesen áttörni az orosz védelmet, és ez biztosan meg fog történni – jelentette ki hétfőn Volodimir Zelenszkij elnök CBS amerikai tévécsatornának adott interjújában, számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

Zelenszkij tudja, hol fogják az ukrán fegyveres erők erőteljesen áttörni az orosz védelmet
Zelenszkij
Fotó: LUDOVIC MARIN / AFP

A jelentés szerint az elnök elmondta: „Mindenki azt akarja, hogy áttörjük az orosz védelmi vonalakat. Nagyon szeretnénk.” Úgy vélte, ez nem könnyű út, tekintve, hogy csak Kelet-Ukrajnában 200 ezer orosz van. „Meg fog történni, biztos vagyok benne. És nem tudom megmondani, hol lesz gyorsabb. Nem mondhatom el, nem akarok információkat megosztani, sajnálom, mert tudom, hol fogunk törni, erőteljesen áttörni” – tette hozzá Volodimir Zelenszkij.

Az ukrán fegyveres erők ellentámadása június elején kezdődött. A fő offenzíva déli irányú, a kezdete óta az ukrán védelmi erők már 260 négyzetkilométert szabadítottak fel. Az elmúlt héten 5 négyzetkilométer szabadult fel ott.

Mint Kirilo Budanov, a Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztályának vezetője elmondta, a legfontosabb déli irányban az ukrán csapatok az első védelmi vonalat helyenként már áttörték. Ez azt jelenti, hogy az Oroszország és a Krím közötti szárazföldi folyosó átvágására irányuló művelet még a tél beállta előtt befejeződhet.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom