Külföld

Zelenszkij őszintén beismerte: ez nehéz ügy

Az elnök az ukrán ellentámadásról beszélt egy amerikai lapnak

Interjút adott a CBS Newsnak Volodimir Zelenszkij, amelyet a Mandiner szemlézett. A beszélgetés fő témája természetesen a háború volt. Az egész világ értékeit védjük. És az ukrán emberek fizetik a legnagyobb árat. Valóban a szabadságunkért harcolunk, valóban meghalunk, nem fikció vagyunk. Egy nukleáris állammal harcolunk, amely a világ elpusztításával fenyeget” – fogalmazott az ukrán elnök.

Zelenszkij őszintén beismerte: ez nehéz ügy
Zelenszkij
Fotó: POOL FOR YOMIURI / AFP

Az interjút készítő újságíró megjegyezte, hogy az Egyesült Államok mintegy 70 milliárd dollárral járult hozzá Ukrajna háborús erőfeszítéseihez. Arra volt kíváncsi, számítanak-e arra Zelenszkijék, hogy ez a támogatás továbbra is megmarad.

„Hálás vagyok ezért. Csak azt gondolom, hogy nem csak Ukrajnát támogatják egyedül. Ha Ukrajna elbukik, Putyin biztosan tovább fog menni.”

A fronton zajló harcokra kérdezett rá Scott Pelley. „Ez egy nehéz kérdés. Teljesen őszinte leszek önökkel. Miénk a kezdeményezés, ami előnyt jelent. Megállítottuk az orosz offenzívát, és ellentámadásba lendültünk. De ez nem halad túl gyorsan. Fontos, hogy minden nap előrehaladunk, és területeket szabadítunk fel” – fogalmazott az ukrán elnök.

Az újságíró felvetette, hogy hat hét van még körülbelül addig, amíg eljön a téli időjárás, amit befagyaszthatja a frontot. Zelenszkij erre úgy reagált: „Nem veszíthetünk időt. Felejtsük el az időjárást és hasonlókat. Azokon a helyeken, ahol páncélozott járművel nem tudunk átjutni – repülni fogunk. Ha nem tudunk repülni – küldünk drónokat. Nem szabad Putyinnak szünetet adnunk.”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom