Külföld

Nógrádi György az orosz–ukrán háborúról: Számomra itt egy kérdés van

A szakértő szerint lehetetlen kiszámítani, hogy Oroszország mikor mit fog csinálni

A Hír TV Radar című műsorában az orosz–ukrán háború legfrissebb fejleményeiről számol be, és elemzi az adott héten történteket – írta a Mandiner.

Nógrádi György az orosz–ukrán háborúról: Számomra itt egy kérdés van
Nógrádi György
Fotó: Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő tisztelői és rajongói Facebook-oldal

A műsor által idézett szakértők úgy értékelik, a háború elért egy állóháborús szakaszba. Kisebb települések és csomópontok nagy károk árán gazdát cserélnek, de jelentős előrenyomulás nem történik. A két ország továbbra is kitartásra buzdítja katonáit.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő értékelése szerint a háború tovább eszkalálódik és lehetetlen kiszámítani, hogy Oroszország mikor mit fog csinálni”.  

Hozzáteszi, egy fontos kérdés foglalkoztatja a háború kimenetelével kapcsolatban, mégpedig az, hogy Ukrajnának sikerül-e áttörnie a Krím irányába. 

„A többi irány nagyon fontos, de nem ennyire. Ha képesek, akkor nekik Herszonnál kell támadni, de eddig ezt nem látom. Tehát máshogy fogalmazva: egy állóháború van” – nyilatkozta.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom