Külföld

Erdogan: Mindenki nyerne az ukrajnai békével

Az ukrajnai béke ügyében nem lehetnek vesztesek – mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök a New York-i Török–Amerikai Nemzeti Irányító Bizottság által rendezett vacsorán – számolt be az Oroszhírek.

Erdogan: Mindenki nyerne az ukrajnai békével
Recep Tayyip Erdogan török elnök
Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Sok diplomáciai sikert értünk el (…). Hiszünk abban, hogy egy háborúnak nincs győztese, és egy békének nincs vesztese, ezért sokoldalúan folytatjuk erőfeszítéseinket” – mondta Erdogan a török elnöki hivatal honlapján közzétett beszédében.

A török vezető arra is rámutatott, hogy Ankara egyre fontosabb szerepet játszik a regionális és globális válságok megoldásában. Erdogan többször is kijelentette, Ankara támogatja, hogy Moszkva és Kijev visszatérjen Isztambulba tárgyalni. A két fél legutóbb 2022 márciusában tárgyalt, de az ott elért megállapodásoktól Ukrajna visszalépett. Erdogan azt is jelezte, hogy országa kész vendégül látni az orosz és az ukrán vezetők közötti tárgyalásokat – írta az Oroszhirek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom