Külföld

Bekérették az orosz külügyminisztériumba Franciaország moszkvai nagykövetét

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője kijelentette: Az orosz fél követeli, hogy Franciaország emiatt kérjen bocsánatot

Bekérették az orosz külügyminisztériumba a moszkvai francia nagykövetet, mert a G20-csoport csúcstalálkozóján az orosz újságírókat nem engedték be Emmanuel Macron francia elnök sajtótájékoztatójára – közölte hétfőn az orosz diplomáciai tárca.

Bekérették az orosz külügyminisztériumba Franciaország moszkvai nagykövetét
Bekérették az orosz külügyminisztériumba Franciaország moszkvai nagykövetét
Fotó: AFP/Alexander Nemenov

A tárca a nagykövetnek határozott tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy a francia hatóságok „diszkriminatív és nyíltan ruszofób” módon léptek fel a RIA Novosztyi tudósítóival és a Russia News főszerkesztőjével szemben a G20-csúcson.

Korábbi közlések szerint a RIA Novosztyi tudósítóit és Jekatyerina Nadolszkaja főszerkesztőt nem engedték be Macron sajtótájékoztatójára.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője kijelentette: az orosz fél követeli, hogy Franciaország emiatt kérjen bocsánatot.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom