Külföld

Kreml: Kim Dzsongun hivatalos látogatásra Oroszországba érkezik

Szükség esetén négyszemközti találkozót is tartanak

Kim Dzsongun észak-koreai vezető hivatalos látogatást tesz Oroszországban – közölte a Kreml sajtószolgálata, számol be az oroszhirek.hu.

Kreml: Kim Dzsongun hivatalos látogatásra Oroszországba érkezik
Vlagyimir Putyin orosz elnök meghívására Kim Dzsongun, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság elnöke a következő napokban hivatalos látogatást tesz az Oroszországi Föderációban
Fotó: NorthFoto

„Vlagyimir Putyin orosz elnök meghívására Kim Dzsongun, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság elnöke a következő napokban hivatalos látogatást tesz az Oroszországi Föderációban” – áll a közleményben.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő elmondta, hogy Kim Dzsongun látogatása során a tervek szerint a két ország küldöttségei megbeszéléseket folytatnak, valamint szükség esetén négyszemközti találkozót is tartanak Vlagyimir Putyinnal.

Korábban az észak-koreai vezető esetleges látogatásáról a nyugati média is beszámolt, szeptember 13-át említve lehetséges dátumként.

Putyin jelenleg Vlagyivosztokban tartózkodik, ahol a Keleti Gazdasági Fórum zajlik. Mint Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő előző nap közölte, az államfő a tervek szerint nem találkozik Kim Dzsongunnal a fórum keretein belül.

Az észak-koreai vezető 2019 áprilisában páncélvonaton érkezett a Primorszk vidék fővárosába. Az a látogatás volt az első oroszországi útja 2011-es hivatalba lépése után.

Kapcsolódó írásaink