Külföld

Putyin: A Nyugat szándékosan provokálta a konfliktust

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a Nyugat szándékosan idézte elő az ukrajnai konfliktust, hogy lassítsa Oroszország fejlődését, tudatta az oroszhirek.hu.

Putyin: A Nyugat szándékosan provokálta a konfliktust
Putyin szerint a Nyugat célja Oroszország fejlődésének lassítása volt
Fotó: NorthFoto

Az orosz államfő a szarovi Orosz Szövetségi Nukleáris Központ fiatal tudósaival beszélgetve emlékeztetett a szakemberekkel 2014-ben folytatott korábbi beszélgetésére.

„Akkor ellenfeleink csak az első lépéseket tették meg, hogy megpróbálják korlátozni technológiai szuverenitásunkat, akadályozni fejlődésünket; akkor azt mondtuk, hogy energikus lépésekre van szükség technológiai szuverenitásunk biztosításához” – jegyezte meg Putyin.

„Azt kell mondanom, hogy a jóslataink beigazolódtak, és minden úgy történt, ahogy megmondtuk, ők provokálták ki ezt az ukrajnai konfliktust is, és kihasználták” – mondta az elnök.

„Úgy vélem, mindezt szándékosan tették, hogy további feltételeket teremtsenek gazdasági növekedésünk korlátozására és Oroszország fejlődésének lassítására” – mondta az államfő.

Már akkor (2014-ben) elkezdtünk gondolkodni azon, hogy mit kellene tenni szuverenitásunk biztosítása érdekében. Sok mindent megtettünk, de még mindig sok a tennivaló – húzta alá Putyin.

Kapcsolódó írásaink