Külföld

Zelenszkij azonnali változtatásokat vár az új minisztertől

Volodimir Zelenszkij elnök csütörtökön beiktatta Rusztem Umerovot a védelmi miniszteri tisztségbe, és egyúttal jelezte, mit vár el a védelmi tárca vezetőjétől – számolt be a Karpat.in.ua hírportál az államfő Facebook-közlésére hivatkozva.

Zelenszkij azonnali változtatásokat vár az új minisztertől
Volodimir Zelenszkij
Fotó: AFP/Petras Malukas

A jelentés szerint Zelenszkij hangsúlyozta: „A Védelmi Minisztérium feladata a teljes védelmi szektor koordinálása. Umerov elé három fő feladatot tűzött ki: digitalizálás. A Védelmi Minisztériumnak csökkentenie kell a katonák idejét és energiáját igénylő bürokratikus eljárásokat. Mindent, ami digitalizálható, digitalizálni kell. Minden nélkülözhető bürokratikus eljárást törölni kell. Mindent meg kell találni, ami megvédheti a katonák életét és egészségét, és azt az ukrán csapatok rendelkezésére kell bocsátani” – jegyezte meg az elnök.

„Az ukrán hadsereg rendelkezik a világ legnagyobb és legsikeresebb védekezési tapasztalatával. Mindennek, ami védelmet nyújt, a fegyveres erők és a partnerek biztonsága érdekében kell működnie. Ez mindenre vonatkozik – a katonák kiképzésére, a dandárok egészségügyi támogatására, a harci támogatásra, a katonáink hozzátartozóival való kommunikációra” – mutatott rá.

„A Védelmi Minisztérium döntéseibe vetett bizalmat Umerov munkája különleges és fő pontjának tekintem. Ez a beszerzésekre, az utánpótlásra, valamint az egységek és a védelmi rendszer közötti kommunikációra vonatkozik” – emelte ki Volodimir Zelenszkij.

Kapcsolódó írásaink