Külföld

Kína kitiltja a közhivatalokból az iPhone-okat

Az adatbiztonságra hivatkozva több új jogszabályt fogadtak el, és új megfelelési követelményeket vezettek be a vállalatok számára

Kína elrendelte, hogy a központi kormányzati szervek tisztviselői ne használjanak iPhonokat és más külföldi márkájú készülékeket a munkahelyükön – jelentette a The Wall Street Journal című amerikai lap az ügyet ismerő személyekre hivatkozva szerdán.

Kína kitiltja a közhivatalokból az iPhone-okat
Kína kitiltja a közhivatalokból az iPhone-okat (képünk illusztráció)
Fotó: BERKE BAYUR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

A kínai kormány tájékoztatási osztálya és az Apple sem reagált a megkeresést követően.

Kína az adatbiztonságra hivatkozva több új jogszabályt fogadott el, és új megfelelési követelményeket vezetett be a vállalatok számára.

Májusban az ország sürgette a nagy állami tulajdonban lévő vállalatokat, hogy vállaljanak kulcsszerepet abban, hogy az ország technológiailag önellátóvá váljon.

Kína és az Egyesült Államok viszonya feszült, mivel Washington szövetségeseivel együtt igyekszik megakadályozni a távol-keleti nagyhatalom hozzáférését azokhoz a fontos eszközökhöz, amelyekre a chipiparban versenyképességének fenntartásához szüksége van, és több nyugati ország kitiltotta az informatikai és távközlési rendszeréből egyes kínai gyártók termékeit.

Kapcsolódó írásaink