Külföld

A reni kikötő üzemanyagkészleteire mért dróncsapásról számolt be az orosz katonai szóvivő

A tábornok szerint az orosz erők az elmúlt nap folyamán 14 ukrán ellentámadást vertek vissza

Az Odessza megyei Reni dunai kikötővárosban lévő katonai üzemanyagraktárokra mért csoportos dróncsapást éjjel az orosz hadsereg – jelentette ki Igor Konasenov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve.

A reni kikötő üzemanyagkészleteire mért dróncsapásról számolt be az orosz katonai szóvivő
Drónkezelő katona
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Wojciech Grzedzinski

A tábornok szerint az orosz erők az elmúlt nap folyamán 14 ukrán ellentámadást vertek vissza, és az ukrán fél a különböző frontszakaszokon több mint 650 katonát vesztett, akik közül mintegy 250-en a Donyeck körzetében vívott harcokban estek el. A „különleges hadművelet” övezetében megsemmisített ukrán katonai célpontok között nevezett meg egyebek között egy drónirányitó központot, öt lőszerraktárt, egy MiG–29-es harci gépet és 34 drónt.

Az orosz ellenőrzés alá került és az Ukrajnával határos orosz területek több településéről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi csapásokat. Az orosz légvédelem Belgorod megye légterében lelőtt egy ukrán drónt.

Az éjszaka folyamán átmenetileg felfüggesztették a moszkvai polgári repülőterek és a Kercsi-szoroson átvezető krími híd forgalmát.

Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese egy, a Szahalinon megtartott tanácskozáson azt mondta, hogy az év eleje óta mintegy 280 ezer ember szerződött az orosz fegyveres erőkhöz. Beszámolója szerint a katonák között vannak önkéntesek és tartalékosok.

Medvegyev augusztus elején még 231 ezer új szerződésesről beszélt.

Kapcsolódó írásaink