Külföld

A háború megállíthatatlanul Oroszország területére helyeződik át

A régiókban hiányoznak a valódi haderő-irányítási rendszerek

Az oroszországi Pszkov elleni szerda éjszakai dróncsapások azt mutatják, hogy a háború egyre inkább a terrorista ország területére helyeződik át, és ez a folyamat visszafordíthatatlan – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója a Twitteren, adta hírül az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

A háború megállíthatatlanul Oroszország területére helyeződik át
Mihail Podoljak
Fotó: Genya SAVILOV / AFP

A jelentés szerint Podoljak azt írta, hogy a háború Oroszország területére helyeződik, és nem lehet megállítani. A folyamat annak a következménye, hogy az ellenség elvesztette a fronton az erejét, amely régóta csak létszámmal és csak védekezésben harcol – tette hozzá. Szerinte elsősorban arról van szó, hogy a régiókban hiányoznak a valódi haderő-irányítási rendszerek, beleértve a légvédelmet is.

Az elnöki hivatalvezetői tanácsadó úgy vélte, furcsának tűnnek a felhívások, hogy ne mérjenek csapásokat Oroszország területére. Ukrajna ugyanakkor ragaszkodik ahhoz a kötelezettségéhez, hogy ne használja a szövetségesek fegyvereit a fent említett célokra – mutatott rá, hozzátéve, hogy a csapások kizárólag a védelmi háború elveinek keretein belül történnek.

Mint a tanácsadó megállapította, Vlagyimir Putyin orosz diktátor nem tárgyalóképes alany. Szerinte Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezért demonstratív likvidálása megerősíti, hogy a Kreml ura nem tartja be a megállapodásokat, és kizárólag az eszkalációt tűzte ki célul. „Tehát, amíg Putyin elnök marad, a háború folytatódni fog. Egyre mélyebbre rántva Oroszországot a káosz szakadékába” – szögezte le Mihajlo Podoljak.

Kapcsolódó írásaink