Külföld

Több oroszországi régióban volt dróntámadás

Az orosz hadsereg megakadályozott egy sor ukrán dróncsapáskísérletet, több mint féltucatnyi pilóta nélküli repülőgépet lőttek le öt régióban, amelyek az ukrán határtól Moszkváig terjednek – közölte a védelmi minisztérium szerdán kora reggel, amit az Oroszhírek vett észre.

Több oroszországi régióban volt dróntámadás
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Az orosz légvédelmi egységek megakadályozták a kijevi rezsim „kísérletét arra, hogy repülőgép típusú UAV-okkal terrorista támadást hajtsanak végre orosz infrastruktúra ellen” – áll a hadsereg rövid közleményében.

Nem sokkal éjfél után három pilóta nélküli repülőgépet lőttek le a határ menti Brjanszk térségében, és legalább egyet elfogtak Orjol felett, mintegy 200 kilométerre az ukrán határtól. Hajnali 2 óra körül egy másik drónt észleltek és lelőttek a Moszkvától délnyugatra fekvő Kaluga régió felett – tette hozzá a védelmi minisztérium egy másik közleményben.

Hajnali fél háromkor pedig egy repülőgép típusú pilóta nélküli légi járművet lőttek le Rjazan régióban – írták.

Hajnali fél négy körül egy másik ukrán UAV-ot fogtak el, amely lezuhant a Moszkvai terület felett. Az ellenséges UAV-ot akkor lőtték le, amikor az orosz főváros felé tartott – közölte Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester, hozzátéve, hogy a földön nem okozott kárt vagy sérülést. Hajnali 4 órakor egy másik UAV-ot is lelőttek a Rjazan régió felett – közölte a védelmi minisztérium.

Kapcsolódó írásaink