Külföld

Észak-Korea újra megnyitotta határait tengerentúli állampolgárai előtt

Észak-Korea újra beengedi külföldön tartózkodó állampolgárait az országba, tovább enyhítve a 2020 óta a koronavírus-járvány elleni küzdelem érdekében elrendelt szigorú elzárást – jelentette az állami média vasárnap.

Észak-Korea újra megnyitotta határait tengerentúli állampolgárai előtt
Phenjani utcakép
Fotó: AFP/Kim Won Jin

A hivatalos KCNA hírügynökség szerint az állami járványügyi vészhelyzet-megelőző központ bejelentette, hogy „a külföldön tartózkodó állampolgároknak engedélyezték a hazatérést”.

„A hazatérő személyeket egy hétig megfelelő orvosi megfigyelés alatt karanténközpontokban helyezik el” – közölte az ügynökség, hozzátéve, hogy a döntést a járvány gyengülésére való tekintettel hozták meg.

Észak-Korea 2020 elején zárta le határait a vírusjárvány leküzdése érdekében.

Az Air Koryo nemzeti légitársaság hároméves szünet után újraindította a nemzetközi kereskedelmi járatokat, amelyek közül az egyik kedden Pekingben landolt.

A múlt héten egy észak-koreai sportolókból álló küldöttség elhagyhatta az országot, hogy részt vegyen egy kazahsztáni taekwondo versenyen.

A múlt hónapban kínai és orosz méltóságok vettek részt egy katonai parádén Phenjanban. Évek óta ők voltak az első magas rangú külföldi tisztviselők, akik Észak-Koreába látogattak.

Kapcsolódó írásaink