Külföld

Kim Dzsong Un Japánban gyerekek agymosásával építi tovább terrorista rezsimjét

Észak-Korea visszavonhatatlanul megvette lábát a szigetországban

Az egész világ csak azért lehetett nyugodt Kim Dzsong Un ámokfutása miatt, mert a diktátor csak a saját országában uralkodott. Ez most megváltozhat? – tette fel a kérdést cikkében a Promotions.

Kim Dzsong Un Japánban gyerekek agymosásával építi tovább terrorista rezsimjét
Kim Dzsong Un
Fotó: STR / KCNA VIA KNS / AFP

A helyszín Japán, ahol olyan iskolákat hoztak létre, amelyben teljesen észak-koreai módszerekkel nevelik a gyerekeket. Ezek az épületek el vannak zárva a külvilágtól, és teljes mértékben sikerült lemásolniuk azt a hangulatot, amelyben az észak-koreai gyermekek tanulnak.

Az itteni gyerekek és családjuk, bár Japánban születtek, mégis hazavágynak a nagy vezérhez, és nem vesznek tudomást arról, hogy másik országban élnek.

Az iskola falain ott lóg Kim Dzsong Un és az édesapja fotója, a gyerekek pedig az iskolába beérve észak-koreai egyenruhát húznak magukra. A vezetőt dicsőítő dalokat énekelnek, miközben szeretett országuk zenéje szól.

Elvetnek minden olyan elméletet, hogy a vezetőjük diktátor volna, őt nemzeti hősnek tartják, és mind az itt tanulók, mind az itt tanítók az anyaországba vágynak, és azt tartják a mennyországnak.

Az iskolákat a Japánban Élők Koreai Egyesülete hozta létre. Érdekesség, hogy míg a Japánoknak lehetetlen Észak-Koreába utazni, ennek a tagjai könnyedén kapnak vízumot, és gyakran el tudnak látogatni az országba.

Az ide járó gyermekek Japánban születtek, és még sosem látták Észak-Koreát, így könnyedén elhiszik a nekik előadott történeteket a csodálatos és különleges országról és annak vezetőjéről.

Egy ilyen iskolában végzett diák beszámolója alapján tudjuk elképzelni azt, hogy mi történhet az iskolai falai között. Ő meghozta azt a döntést a rengeteg tanítás és mantra után, hogy hazaköltözik Észak-Koreába, azonban a valóság elemi erővel ütötte őt szíven. Semmi sem volt igaz a tananyagból.

Ott szembesült a mindent átszövő besúgóhálózattal, amely a nép minden lépését szemmel tartja. Mivel Japánból érkezett, így rengeteg inzultusnak volt kitéve. 40 év után sikerült elszöknie az országból. A gyermekeit azonban hátrahagyta, mivel a döntése kockázatos volt, és nem akarta őket kitenni annak, hogy elfogás esetén kivégezzék őket is.

Az iskolák működését Japán sem támogatja, és az ott tanuló diákok gyakran kerülnek összetűzésbe másokkal, hivatalosan azonban nem tudnak ellenük semmit sem tenni.

Kapcsolódó írásaink