Külföld
Engedélyezték a kézműves szeszes italok gyártását
A törvény harmonizálja a szeszpárlatok előállításának és értékesítésének engedélyezésére vonatkozó jogszabályokat

A dokumentum szerint kis párlatgyártónak minősül az olyan saját párlatból szeszpárlatot és szeszes italt előállító gazdálkodó szervezet, amelynek értékesítési volumene nem haladja meg a 10 000 decilitert naptári évenként – írta meg a karpatalja.info. A dokumentum ezen túl követelményeket támaszt a gyártók anyagi és műszaki bázisával szemben. Emellett egyszerűsíti a gyártás engedélyezési eljárását, 500 000 hrivnyáról 30 000-re csökkenti a szeszesital-nagykereskedési engedély árát a kis párlatgyártók számára, és bővíti a szeszgyártásban használható szeszpárlatok listáját.
Ezen túlmenően a törvény harmonizálja a szeszpárlatok előállításának és értékesítésének engedélyezésére vonatkozó jogszabályokat, kizárva a szesz, a párlat, a bioetanol és a dohánytermékek kötelező tanúsítására vonatkozó rendelkezéseket.