Külföld

Itt a tanúvallomás: Joe Biden is benne volt fia korrupciós ügyében

Joe Biden amerikai elnök személyesen és közvetlenül érintett fia botrányos, korrupciós ügyeiben. Egy alkalommal, amikor Hunter Biden egy kínai kapcsolatát zsarolta, ő is a szobában volt – ez derült ki egy adóhatósági nyomozó vallomásából. Az is napvilágra került, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium megtiltotta a nyomozóknak, hogy házkutatást hajtsanak végre abban a házban, ahol Hunter Biden lakott, ráadásul még Hunter Biden ügyvédeinek is információkat szivárogtattak ki – számolt be az Origo.

Itt a tanúvallomás: Joe Biden is benne volt fia korrupciós ügyében
Joe Biden amerikai elnök
Fotó: AFP/Pool/Jim Watson

Az amerikai képviselőház Házbizottsága nyilvánosságra hozta az adóhatóság (IRS) két nyomozójának vallomását, akik azt mondták a bizottság előtt, hogy az FBI, az adóhatóság és az igazságügyi minisztérium (DOJ) manipulálta a Joe Biden fia, Hunter Biden elleni nyomozást – írja a Fox News. A minisztérium elleni vád azért is különösen súlyos, mert az Egyesült Államokban szövetségi ügyekben az igazságügyi minisztérium a vádhatóság, a miniszter egyben a főügyész is.

A bizottság elnöke, Jason Smith szerint a tanúvallomások „megmutatják a Hunter Biden elleni nyomozás során az adóhatóság és a Szövetségi Nyomozó Iroda által elkövetett kötelességszegést és kormányzati visszaéléseket”.

Az egyik informátor, Gary Shapley Jr., különleges ügynök, a Hunter Biden elleni nyomozás egyik vezetője szerint szándékosan hátráltatták a nyomozást, akadályozva a végrehajtási intézkedéseket, korlátozták azoknak körét, akiket tanúként kihallgathattak, a minisztérium rendszeresen félrevezette a nyomozókat, és minden intézkedést hónapokkal elhalasztottak, hogy így befolyásolják a választás végeredményét – írják.

Kapcsolódó írásaink