Külföld

Ukrán hadsereg: Orosz rakétacsapások érték Odesszát és Donyeck megyét

Az ukrán légierő azt közölte, hogy éjszaka három rakétát és kilenc drónt lőtt le

Orosz rakétacsapások érték Ukrajna fekete-tengeri kikötővárosát, Odesszát és a kelet-ukrajnai Donyeck megye két települését az éjszaka, hat ember meghalt – közölte szerdán kora reggel az ukrán hadsereg és helyi tisztviselők.

Ukrán hadsereg: Orosz rakétacsapások érték Odesszát és Donyeck megyét
Orosz rakétacsapások érték Odesszát és Donyeck megyét
Fotó: ERCN ERTURK / ANADOLU AGENCY / AFP

Oroszország négy robotrepülőgéppel támadta Odesszát – közölte az ukrán fegyveres erők déli parancsnoksága. A hadsereg korábban arról számolt be, hogy két rakétát megsemmisített, mielőtt célba értek.

„A légi harc és a lökéshullámok következtében megrongálódott egy üzleti központ, egy oktatási intézmény, egy lakóépület, élelmiszeripari létesítmények és üzletek a városközpontban” – írta a déli parancsnokság a Telegramon.

A három halálos áldozat egy raktárban dolgozott, amikor egy rakéta becsapódott, és tűz ütött ki – közölte a hadsereg. Hét ember megsebesült. A tájékoztatás szerint folyik a romok átvizsgálása, és lehetséges, hogy emberek rekedtek a törmelékek alatt.

Egy másik rakétatámadásban az orosz erők három civilt megöltek a kelet-donyecki régióban – közölte Pavlo Kirilenko, a megye kormányzója a Facebookon. Tájékoztatása szerint két ember Kramatorszkban, egy másik pedig Kosztantyinivkában vesztette életét.

„A rakéták (...) a városokban magánházakat találtak el, és jelentős károkat okoztak: Kramatorszkban 5 magánház megsemmisült, és mintegy kéttucatnyi megrongálódott, Kosztantyinivkában két ház tönkrement, és 55 megrongálódott” – tette hozzá.

Az ukrán légierő azt közölte, hogy éjszaka három rakétát és kilenc drónt lőtt le.

Kapcsolódó írásaink