Külföld

Megpróbálta megmászni egy férfi a világ ötödik legmagasabb épületét, őrizetbe vették

A dél-koreai rendőrség őrizetbe vett egy brit férfit, aki hétfőn biztonsági segédeszközök nélkül próbálta megmászni a világ ötödik legmagasabb épületét, a 123 emeletes szöuli Lotte World Towert – írta a The Guardian című brit lap online kiadása.

Megpróbálta megmászni egy férfi a világ ötödik legmagasabb épületét, őrizetbe vették
A szöuli hatóságok június 12-én letartóztatták azt a brit férfit, aki felszerelés nélkül felért Dél-Korea legmagasabb felhőkarcolójának 73. emeletére
Fotó: Handout / Seoul Metropolitan Fire and Disaster Management Headquarters / AFP

A Csoszun Ilbo című dél-koreai újság által George King-Thompson néven említett 24 éves, rövidnadrágot viselő férfit több mint egyórás mászás után, a toronyház 73. emeleténél tartóztatták fel a hatóságok, majd arra kényszerítették, hogy szálljon be egy karbantartó kosárba, és lépjen be az épületbe, amelynek lábánál eközben rendőrök és tűzoltók gyülekeztek.

A férfit 2019-ben már letartóztatták és börtönbe is került, mert megkísérelt felmászni a legmagasabb londoni felhőkarcoló, a Shard oldalán.

A szöuli Lotte World Tower megmászásával 2018-ban a „francia pókemberként” is emlegetett Alain Robert is próbálkozott, ám félúton fel kellett hagynia a kísérlettel, mert az épület biztonsági őrei közbeléptek.

Kapcsolódó írásaink