Külföld

Szállodát támadtak meg az iszlamista terroristák

Hat civil és a biztonsági erők három tagja meghalt, tízen pedig megsebesültek az al-Shabaab terrorszervezet támadásában a szomáliai főváros, Mogadishu egyik szállodájában – közölte a helyi rendőrség szombaton.

Szállodát támadtak meg az iszlamista terroristák
A mogadishui Pearl Beach szálló a támadás után
Fotó: AFP / Hassan Ali Elmi

A szélsőségesek és a biztonsági erők között péntek este tört ki, és hat órán át folyt a tűzpárbaj a mogadishui Pearl Beach szállodában. A támadást két öngyilkos merénylő indította el azzal, hogy a hotel bejáratánál felrobbantotta magát. A hatóságok összesen hét szélsőségessel végeztek tűzpárbajban.

Az épületből nyolcvannégy embert sikerült sértetlenül kimenekíteni, köztük gyerekeket, nőket és időseket. Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló al-Shabaab közleményben jelentkezett elkövetőként.

A mogadishui kormány ellen több mint egy évtizede fegyveres felkelést folytató al-Shabaab célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, megdöntse a Nyugat támogatását élvező kabinet hatalmát, és az iszlám radikális értelmezésen alapuló jogrendet, a saríát vezesse be Szomáliában.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom