Külföld

Robbanás rázta meg Ankarát

Legalább öt munkás meghalt, amikor szombat reggel detonáció történt egy robbanóanyaggyárban Ankara külvárosában – közölte a török védelmi minisztérium az MTI szerint.

Robbanás rázta meg Ankarát
Egy járókelő felvétele az égő épületről
Fotó: MH / Twitter

A robbanás az állami tulajdonú Mechanikai és Vegyipari Vállalat telephelyén történt, ereje több ablakot betört a környéken. Az NTV tévécsatorna felvételei szerint az üzemben tűz ütött ki a detonációt követően. A helyszínre több mentő és tűzoltó érkezett, és a dolgozók hozzátartozói is megjelentek a gyárnál. Vasip Sahin ankarai kormányzó riportereknek elmondta, hogy az üzemből már mindenkit kimenekítettek. A robbanás okát egyelőre nem tudni, az ügyben nyomozást indítottak. A gyárban a török belügy- és a védelmi minisztérium számára állítanak elő gránátokat és robbanóanyagokat, és a dinamit előállításához használt vegyi anyagokkal is dolgoznak.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom