Külföld

Segélyszállítmányokat küld a Máltai Szeretetszolgálat az ukrajnai gátrobbantás miatt elöntött területre

Ukrajna egyik legnagyobb tározója volt a kahovkai, a gátat keddre virradóra felrobbantották, a víztározó gyakorlatilag megsemmisült.

Napközben eléri az ukrajnai Nova Kahovkánál történt gátrobbantás után elöntött területeket a Máltai Szeretetszolgálat első segélyszállítmánya, amelyet további humanitárius szállítmányok követnek – közölte az MTI-vel pénteken a szeretetszolgálat.

Segélyszállítmányokat küld a Máltai Szeretetszolgálat az ukrajnai gátrobbantás miatt elöntött területre
Az elárasztott Herszon
Fotó: AFP/Aleksey Filippov

Az ukrán állami szervek kérésére a Máltai Szeretetszolgálat tíz tonna tartós élelmiszert, higiéniai termékeket, több mint hetven ágyat és matracot, valamint az átázott falú épületek felmelegítésére alkalmas, benzin és dízelüzemű fűtőkészülékeket küldött a katasztrófa sújtotta térségbe – írták. Hozzáfűzték, hogy az adományt a Herszon megyei állami szervezetek veszik át és használják fel az elöntött területeken.


Az első kamiont a napokban újabb humanitárius szállítmányok követik, ezeket Zaporizzsja megyébe viszik, a következő két kamionnyi adományt a térségben működő civil segítő szervezetek kapják meg, és a kitelepített lakosság ellátásához használják fel – tudatta a Máltai Szeretetszolgálat. A közlemény szerint a jövő héten Odesszába is küld kamiont a máltai szervezet, mivel a gátrobbantás után elöntött településekről sok embert ott helyeztek el.


Ukrajna egyik legnagyobb tározója volt a kahovkai, a gátat keddre virradóra felrobbantották, a víztározó gyakorlatilag megsemmisült. Ukrajna és Oroszország egymást vádolja a robbantással.

Kapcsolódó írásaink