Külföld

Lemondott a herceg

A 19 éves olasz influenszer kerül a királyi család élére

A II. világháború után az utolsó olasz királyt megfosztották a trónjától, a családot pedig kitiltották az országból. II. Umberto unokája, Emanuele Filiberto savoyai herceg többször is próbálkozott visszatérni Olaszország politikai életébe, most azonban úgy döntött, lányára bízza, hogy felélessze a királyi család iránti elismerést – írta meg a hirado.hu.

Lemondott a herceg
A hercegi család
Fotó: NorthFoto

Emanuele Filiberto savoyai herceg – más néven Olaszország velencei hercege – bejelentette, hogy lemond az ország koronája iránti igényéről, lemond a trónról.

Objektum doboz

Az 50 éves uralkodó a közeljövőben átadja a stafétabotot 19 éves lányának, Vittoria savoyai hercegnőnek.

„Nagy örömmel lemondok, és hagyom, hogy ő vegye át a szerepet, amit biztosan jobban fog csinálni, mint én” – mondta a herceg a Daily Telegraphnak.

„Nem holnap vagy egy év múlva lesz, hanem akkor, amikor ő készen áll rá. Fontos, hogy a fiatalabb generációnak legyen esélye arra, hogy új, modern elképzeléseket valósítson meg.”

Megjegyezte azt is, hogy a fiatalok sokkal tudatosabbak a világ problémáival kapcsolatban.

Objektum doboz

A fagylalt és a pisai ferde torony országának monarchiája viszonylag rövid múltra tekint vissza: a Savoyai-ház 1861-től 1946-ig uralkodott, amikor az ország még Olasz Királyság néven volt ismert.

A második világháború után az Olasz Köztársaság vette át az államhatalmat, ezután a királyi család férfi örököseinek el kellett hagyniuk az országot.

Ami Vittoriát illeti, a 22 éves lánynak hatalmas követőtábora van az Instagramon, jelenleg az Egyesült Királyságban él, ahol művészettörténetet és politológiát tanul, mellékállásban pedig modellkedéssel és influenszerkedéssel foglalkozik.

Kapcsolódó írásaink