Külföld

Izland bezárja a moszkvai nagykövetségét

Izland bejelentette, hogy augusztus 1-jétől felfüggeszti moszkvai nagykövetségének működését. A szigetország eleve csak tizennyolc kétoldalú nagykövetséget működtet különböző fővárosokban, ám közleményben tudatta: nem született könnyű döntés, mivel 1944-es függetlenségük óta gyümölcsöző kapcsolatot ápolnak Oroszország népeivel – számolt be a 24.hu

Izland bezárja a moszkvai nagykövetségét
Orosz zászló
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Rolf Vennenbernd

„A jelenlegi helyzet azonban egyszerűen nem teszi életképessé, hogy Izland kis külügyi szolgálata nagykövetséget működtessen Oroszországban. Reméljük, hogy a körülmények egy napon majd lehetővé teszik, hogy normális és gyümölcsöző kapcsolatokat ápoljunk Oroszországgal, de ez a Kreml döntéseitől függ” – fogalmaztak a közleményükben.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom