Külföld

Lövöldözés volt Zomborban

Csendőrökre nyitott tüzet az ámokfutó

Újra lövöldözés volt Szerbiában. Ezúttal Zomborban szólalt meg egy fegyver.

Lövöldözés volt Zomborban
A fegyverleadási kampány során büntetés nélkül begyűjtött gyilkos eszközök egy belgrádi sajtótájékoztatón (képünk illusztráció)
Fotó: Oliver Bunic / AFP

A csendőrség két tagja is megsebesült Zomborban abban a lövöldözésben, amely csütörtökön történt a településen. Mint a Vajdaság Ma cikkéből kiderül, a rendőrök kiérkezésekor a 62 esztendős tettes a kezében tartott fegyvert a felszólítás ellenére sem volt hajlandó eldobni, sőt több golyót lőtt ki a rendőrökre, és megsebesítette a csendőrség két 34 éves tagját.

A hatóságok azért mentek a helyszínre, mert bejelentést kaptak egy családon belüli erőszakról. A csendőrség tagjai önvédelemből használták fegyvereiket, és megsebesítették a férfit. Őt utóbb kórházba vittek.

Szerbiában éppen csütörtökön hosszabbították meg azt az akciót, melynek részeként a lakosság szabadon, büntetés nélkül leadhatja a birtokában lévő, illegálisan tartott fegyvereket. Eddig körülbelül huszonötezer gyilkos eszköz került a hatóságok birtokába, ami a szakértők szerint elenyésző része lehet a valós mennyiségnek.

Kapcsolódó írásaink