Krónika

Amerikába vihetik a lövöldözésben megsérült fiút

Az állam fedezi a gyógyítás költségeit

Jelenleg is a belgrádi Anya- és Gyermekvédelmi Intézetben ápolják a Vladislav Ribnikar Általános Iskolában elkövetett tömegmészárlás során súlyosan megsebesített fiút. A fiatal komoly nyaki- és gerincsérüléseket szenvedett, és nagy valószínűséggel Chicagóban folytatják a kezelését.

Amerikába vihetik a lövöldözésben megsérült fiút
Ma is rendőr áll a belgrádi iskola bejáratánál
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Milos Miskov

Még mindig több sérültet ápolnak a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában elkövetett iskolai mészárlás nyomán – emlékeztet csütörtöki cikkében a Vajdaság Ma. Mint olvasható, Mirsad Đerlek, az egészségügyi minisztérium államtitkára arról beszélt, most is a fővárosi Anya- és Gyermekvédelmi Intézetben kezelnek egy súlyosan megsebesített fiút. Az ifjú komoly nyaki- és gerincsérüléseket szenvedett, és nagy valószínűséggel Chicagóba fogják szállítani. A fiú gyógyításának minden költségét az állam fedezi.

Utalt rá, a zimonyi klinikai-kórházi központban ápolnak egy ortopédiai problémákkal küzdő beteget, a sürgősségi központban pedig azt a kilenc pácienst, akik a Ribnikar iskolában és a Mladenovac környéki lövöldözésben sérültek meg.

Az érintettek közül az egyik, 1997-ben született páciensnek eltávolították a veséjét, egy 51 éves beteg mellkasi sérülést szenvedett, illetve az a 2005-ben született lány is ápolásra szorul még, akit két lőtt sebbel szállítottak be az intézménybe. Neki a veséje és a mája sérült meg – mondta Đerlek.

Kapcsolódó írásaink