Külföld

Több ország vezetője máris gratulált Recep Tayyip Erdogannak

Azerbajdzsán, Üzbegisztán, Katar és Pakisztán vezetője máris gratulált Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfőnek az elnökválasztás vasárnapi második fordulójában aratott győzelméhez.

Több ország vezetője máris gratulált Recep Tayyip Erdogannak
Erdogan
Fotó: NorthFoto

„Ilham Aliyev elnök a török nép Recep Tayyip Erdogan politikájába vetett bizalmaként értékelte ezt a győzelmet és meggyőződését fejezte ki, hogy vezetése alatt az előttünk álló években folytatódni fog Törökország virágzása” – olvasható az azeri államfő hivatalának közleményében.

Savkat Mirzijojev üzbég elnök telefonon gratulált török hivatali partnerének „az elnökválasztáson aratott meggyőző, történelmi jelentőségű győzelméhez”. Hangsúlyozta, hogy a magas részvételi arány és a voksolási eredmény tanúskodik arról, hogy a török nép támogatja Erdogan politikáját és reformelképzeléseit.

„Recep Tayyip Erdogan, drága testvérem, gratulálok győzelméhez és sok sikert kívánok új posztján, hogy a fejlődés és virágzás útjára vigye a török népet és megerősítse az országaink közti viszonyt” – írta Tamím bin Hamad Ál Száni katari emír a Twitteren.

Sehbaz Sarif pakisztáni miniszterelnök szintén mikroblogján gratulált „az elnyomott muszlimok erős pillérének”, és „elidegeníthetetlen jogaik izzó hangjának” nevezte Erdogant.

A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) részeredményei szerint Erdogan vezet az elnökválasztás vasárnap rendezett második fordulójában.

Kapcsolódó írásaink