Külföld

Agyonlőttek egy késes palesztin merénylőt egy ciszjordániai telepen

Az izraeli biztonságiak agyonlőttek egy késsel támadó palesztin merénylőt a Tene Omarim nevű ciszjordániai telepen – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet pénteken.

Agyonlőttek egy késes palesztin merénylőt egy ciszjordániai telepen
Izraeli Katonák Ciszjordániában
Fotó: AFP/AHMAD GHARABLI

A palesztin merénylő a Hebron-hegyen lévő telep kapuja alatt mászott be, majd késével támadást próbált végrehajtani a zsinagóga közelében, azonban a helyi biztonsági csoport egyik tagja lelőtte.

A telep lakói a katonaság felszólítására két órára otthonaikba zárkóztak, amíg az izraeli hadsereg átvizsgálta a környéket. A mintegy ezer lakosú Tene Omarimot 1983-ban alapították meg.

Január óta az ismét kiújult izraeli-palesztin konfliktusban már legkevesebb 153 palesztin veszítette életét a hadsereggel történt összecsapásokban vagy merényletekben. Ugyanebben az időszakban 20 izraeli állampolgár, egy ukrán nő és egy olasz férfi is meghalt palesztin radikálisok merényleteiben és többen súlyosan megsérültek.

Kapcsolódó írásaink

Izraelben elfogadták az idei és a 2024-es költségvetést

ĀA százhúsz tagú Kneszet először éjjel kettőkor a 2023-as költségvetést szavazta meg a jobboldali-vallásos kormánykoalíció 64 képviselőjének támogatásával 56 ellenzéki honatya voksával szemben, majd a következő év irányszámait is elfogadta