Külföld

Putyin szövetségese visszatért, és rendkívüli bejelentést tett

Lukasenka bejelentette a fehérorosz csapatok fokozott készültségét

A fehérorosz csapatok fokozott készültségben vannak az oroszországi Brjanszk térségében történt események miatt – ezt Alekszandr Lukasenka jelentette be a fehérorosz hadsereg vezetőivel tartott megbeszélésen – írta a Meduza.io cikke alapján az Origo.

Putyin szövetségese visszatért, és rendkívüli bejelentést tett
Aljakszandr Lukasenka
Fotó: AFP

Lukasenka bejelentette a fehérorosz csapatok fokozott készültségét – mivel négy gépet lőttek le a brjanszki térségben – írta meg az Origo.

„Kivizsgáljuk, mi történik országunk körül, elsősorban a levegőben. Nagyon gyakran megvitatjuk államunk biztonsági kérdéseit, különösen a légtérben. Amennyire én látom, a helyzet jelenleg nem kritikus. Vannak azonban aggasztó tényezők. A brjanszki régióban, négy repülőgépet lőttek le, és erre reagálnunk kellett. Azóta fokozott készültségben vannak csapataink” – mondta az elnök.

Orosz médiajelentések szerint május 13-án két Mi–8-as helikopter, egy Szu–34-es vadászbombázó és egy Szu–35-ös vadászgép zuhant le a brjanszki régióban.

Az Orosz védelmi minisztérium nem erősítette meg a gépek lezuhanásáról szóló információkat.

Jurij Ignat, az Ukrán Fegyveres Erők légierejének képviselője azt állította, hogy összesen öt gép zuhant le, köztük három helikopter – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink