Külföld

Szergej Lavrov: Európa teljesen elveszítette a függetlenségét

Az orosz külügyminiszter szerint Európa fizeti a számlát, amiért feladta autonómiáját, és behódolt az USA-nak

Európának meg kell fizetnie a számlát azért, hogy feladta minden autonómiáját, és behódolt az Egyesült Államoknak – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Cárgrád TV-csatornának adott interjúban, amelyet szerdán tettek közzé a külügyminisztérium honlapján.

Szergej Lavrov: Európa teljesen elveszítette a függetlenségét
Szergej Lavrov
Fotó: AFP/Pool/Yuri Kochetkov

Az Oroszhírek azt írja, Lavrov megjegyezte, hogy még 2022 októberében Bruno Le Maire francia gazdasági, pénzügyi, ipari és digitális szuverenitásért felelős miniszter „megkongatta a vészharangot”, mert a Nyugat által Washington utasítására az orosz energiára bevezetett szankciók miatt az energia „négyszer drágább lett az európai vállalkozások számára, mint az amerikaiak számára”.

Eközben az Egyesült Államok az infláció elleni küzdelem érdekében ténylegesen protekcionista törvényhozáshoz ragaszkodik, ami Lavrov szerint kedvezőtlen helyzetbe hozza Európát – írják.

„Az európai vállalkozások kezdenek aktívan áttelepülni az óceánon túlra. Tehát Európa fizeti a számlát – mondta lavrov. – Európa teljesen elvesztette függetlenségét” – húzta alá.

Lavrov szerint az ukrán népet nem számítva az európaiakat érintették a legrosszabbul az Ukrajna körüli események.

Kapcsolódó írásaink