Külföld

Lavrov a Kreml elleni dróntámadásról

Mi nem beszélünk a válaszról, hanem cselekszünk

A Kreml elleni dróntámadás ellenséges cselekedet, és Oroszország konkrét lépésekkel fog válaszolni – idézi Szergej Lavrov orosz külügyminisztert az Interfax, írja az oroszhírek.hu.

Lavrov a Kreml elleni dróntámadásról
Szergej Lavrov
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Fatih Aktas

Ez egyértelműen ellenséges cselekedet volt. teljesen világos, hogy a kijevi terroristák nem követhették volna el „uraik” tudta nélkül, és mi nem azzal fogunk válaszolni, hogy arról beszélünk, hogy ez casus belli-e vagy sem, hanem konkrét tettekkel” – mondta pénteken újságíróknak.

A miniszter szerint „sok türelmünk van”.

Lavrov azt is elmondta, hogy Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) indiai miniszteri találkozóján valamennyi tárgyalópartnere „kifejezte rosszallását”. Különösen a pakisztáni külügyminiszter ítélte el közvetlenül az incidenst, és követelte az igazság kiderítését és a bűnösök mielőbbi azonosítását – mondta.

Korábban a Kreml sajtószolgálata közölte, hogy május 3-án éjjel „a kijevi rezsim dróncsapást kísérelt meg az orosz elnök Kreml-rezidenciája ellen”.

A Kreml ezeket az akciókat „kitervelt terrorcselekménynek és az orosz elnök elleni merényletnek” minősítette, és közölte, hogy fenntartja magának a jogot, hogy „megtorolja, amikor és ahol jónak látja”.

Kapcsolódó írásaink