Külföld

Életfogytiglani börtönre ítélték egy betegeit meggyilkoló idősápolót

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek hétfőn egy idősápolót Németországban, aki két betegét megölte, és további hattal is végezni próbált. A férfi nyugtatót adott pácienseinek, arra hivatkozva zavarták őt.

A bűncselekmények súlya miatt a müncheni bíróság hétfőn úgy döntött, hogy az ápoló szinte biztos nem lesz jogosult arra, hogy a 15 év után feltételesen szabaduljon a börtönből. A bíróság továbbá a férfit egy életre eltiltotta attól, hogy ápolóként vállalhasson munkát.

A müncheni kórház rehabilitációs osztályán dolgozó, fiatal férfi a bírósági tárgyaláson elismerte, hogy nyugtatóinjekciókat adott pácienseinek, hogy folyamatosan szedált állapotban legyenek. A férfi saját védelmében arra hivatkozott, hogy munkakezdés előtt nagyon sok alkoholt fogyasztott, amit munkaidejében próbált kipihenni. Ezért biztos akart lenni abban, hogy a betegek nem zavarják az alvásban.

„Óriási hibát követtem el” – mondta a vádlott a januári tárgyalás kezdetekor.

A vádirat szerint a kórház rehabilitációs osztályán dolgozó ápoló a betegeinek nyugtató-, adrenalin- és vérhígító injekciókat adott be.

A férfi egy 80 és egy 89 éves betegét ölte meg 2020-ban.