Külföld

Soros befolyásolta az Emberi Jogok Európai Bíróságának számos bíráját

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök a szentpétervári Nemzetközi Jogi Fórumon a modern igazságszolgáltatás problémáiról szólva tette a fenti kijelentést

Egy 2020-as független vizsgálat kimutatta, hogy a 2009 és 2019 között hivatalban lévő 100 EJEB-bíró közül 22-nek „szoros kapcsolatai” voltak Soroshoz, akár a Nyílt Társadalom Alapítványán, akár a finanszírozásában részesülő közvetítő civil szervezeteken keresztül – írta meg az oroszhirek.hu.

Soros befolyásolta az Emberi Jogok Európai Bíróságának számos bíráját
Dmitrij Medvegyev
Fotó: AFP/BELGA MAG/BENOIT DOPPAGN/Daina Le Lardic

Oroszország 2022 szeptemberében kilépett az EJEB joghatóságát elfogadó valamennyi szerződésből, és márciusban hatályba lépett az a törvény, amely a bíróság valamennyi ítéletét semmisnek nyilvánította a területén.

Medvegyev szerint a szabadságról és a versenyről szóló minden szónoklat ellenére a Nyugat azt teszi, amit akar, miközben másokra diszkriminatív tilalmakat ró. A nemzetközi gazdasági jog tiszta fikcióvá vált, amit az orosz állami, vállalati és magántulajdon elleni törvénytelen rablóintézkedések, sőt a diplomáciai számlák kifosztása is bizonyít.

Medvegyev kitért a Nemzetközi Büntetőbíróságra is, amely márciusban „háborús bűnökkel” vádolta meg Vlagyimir Putyin orosz elnököt, amiért gyerekeket evakuált az ukrán bombázások elől. A Nemzetközi Büntetőbíróság Putyin letartóztatására vonatkozó parancsát „casus belli”-nek nevezte, amely okot ad a háborúra minden olyan ország ellen, amely megpróbálja végrehajtani azt.

A Nemzetközi Büntetőbíróságot „a háborúskodók politikai eszközének” és a volt Jugoszlávia háborús bűnöket vizsgáló ad-hoc bíróságának, az ICTY-nek „méltó örökösének” is nevezte, amelyet „az igazságszolgáltatás csúnya formájának nevezett, amely csak katasztrófát hozott” és lejáratta a nemzetközi jogot.

„Ha az igazságszolgáltatási intézmények nem működnek, akkor más, működőképes intézmények lépnek majd a helyükre.”

Ha a nemzetközi egyezményeket nem alkalmazzák, és az országok által elismert bírósági döntéseket nem hajtják végre, akkor a cső- és rakétatüzérség veszi át a helyüket. És akár hiperszonikus rakéták is.

„Oroszország türelme nem végtelen és minden kompromisszumnak van egy határa, amelynek átlépése a biztonságra és a szuverenitásra is veszélyt jelent” – fogalmazott Medvegyev. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom