Külföld

Válik Sanna Marin

A történtek ellenére nagyon hálásak az együtt töltött évekért és 5 éves, közös kislányukért

Tizenkilenc esztendeig tartó párkapcsolat és három év házasság után közösen adta be a botrányokkal kikövezett utakat megjárt finn miniszterelnök, Sanna Marin és férje a válókeresetet. A pár a közösségi oldalán jelentette be, hogy elválnak útjaik. Mint kiemelték, a történtek ellenére nagyon hálásak az együtt töltött évekért és 5 éves, közös kislányukért – írta a Blikk.hu.

Válik Sanna Marin
A volt finn miniszterelnök 2020-ban mondta ki a boldogító igent, az egykori futballistának, Markus Räikönnennek
Fotó: AFP/Frederick Florn

Sanna Marin, aki áprilisban jelentette be, hogy visszalép a posztjától, miután vereséget szenvedtek baloldali pártjával, most a magánéletében is nagy változásokról beszélt: 3 év házasság után a válás mellett döntöttek a férjével.

A volt finn miniszterelnök 2020-ban mondta ki a boldogító igent, az egykori futballistának, Markus Räikönnennek, miután 16 éven keresztül együtt jártak, és egy közös kislányuk is született. A pár az egykori közös munkahelyen, egy kockázati tőketársaságnál ismerkedett meg egymással. Házasságuk kezdetén azt nyilatkozták, az egész fiatalságukat együtt élték le, s együtt váltak felnőtté, valamint szülővé is.

A válással kapcsolatban kiemelték, hogy nagyon hálásak az együtt eltöltött évekért, a kislányukért. Hozzátették: ezután is legjobb barátok maradnak – írja a The Guardian.

Sanna Marin politikus nevét az elmúlt években sűrű botrányok kísérték, amelyeket féktelen partivideói alapoztak meg, amelyek nem csak a finn polgárokat kavarták fel, de világszerte is megosztották az embereket.

Kapcsolódó írásaink