Külföld

Az indiai kormány hamis gyógyszereket gyártó vállalatok engedélyét vonta vissza

Összesen 26 gyógyszergyártó kapott felszólítást

A kormány közlése szerint egy széles körű ellenőrzés során derült fény arra, hogy Indiában 18 olyan gyógyszeripari vállalat is működik, melyek hamis gyógyszereket gyártanak – írta meg a liner.hu.

Az indiai kormány hamis gyógyszereket gyártó vállalatok engedélyét vonta vissza
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A Times of India jelentése szerint az indiai kormány 18 gyógyszergyártó vállalat engedélyét vonta vissza, miután egy széles körű ellenőrzés során fény derült arra, hogy az érintett vállalatok hamis gyógyszereket gyártanak – írta meg a liner.hu.

Az indiai kábítószer-ellenőrző főhivatal (DCGI) felügyelete alatt végzett ellenőrzés során állami és a központi gyógyszerfelügyelet közös csoportja 20 államban vizsgálódott, összesen 76 gyógyszeripari vállalatnál.

A nagyszabású ellenőrzési akcióról az indiai kormány egyik tisztviselője számolt be:

„Az 1. fázis keretében az elmúlt 15 napban 76 gyógyszeripari vállalat ellen intézkedtünk. Az engedélyüket állítólag hamis gyógyszerek gyártása és a helyes gyártási gyakorlatra vonatkozó iránymutatások megsértése miatt törölték. Az ellenőrzést az állami és a központi gyógyszerfelügyeleti csoport közösen végezte.”

Hozzátette, összesen 26 gyógyszergyártó kapott felszólítást, a kormány által vizsgált gyógyszeripari vállalatok többsége Himácsal Prades (70), Uttarakhand (45) és Madhja Prades (23) államokban tevékenykedik.

Kapcsolódó írásaink