Külföld

Tévésorozat miatt indított volna pert Vučić

A szerb államfő pert indított Jovana Polić és Sanja Lončar újságírók ellen. Nevezetteket a Vladalac (Uralkodó) című, 2020 februárjában sugárzott tévésorozat két adása miatt vetetné elő Aleksandar Vučić. Utóbb kiderült, a keresetet vissza is vonta.

Tévésorozat miatt indított volna pert Vučić
Az államfő „félelmet érzett” az adás láttán
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Milos Miskov

Aleksandar Vučić szerb államfő pert indított Jovana Polić és Sanja Lončar újságírók ellen a Vladalac (Uralkodó) című tévésorozat két adása miatt, amelyet 2020 februárjában sugároztak az N1 televízióban – közölte pénteken a vajdasági Szabad Magyar Szó. Mint a cikkben megjegyezték, a hírt a sorozatot gyártó JSP produkció is megerősítette.

Mint Vučić kijelentette, a vádlottak „súlyos lelki fájdalmat és szenvedést okoztak neki”, és megsértették „magas rangú hírnevét és becsületét”. Az államfő azt állította keresetében, hogy „nagy intenzitású félelmet érzett”, mert a sorozat valamiféle médiatámadást mutatott be Szerbia elnökével szemben – tájékoztatta a szerb lapokat a JSP produkció.

A hír megjelenése után nem sokkal Aleksandar Vučić jelezte, hogy az ügyvédje visszavonja a beadványt, és nem indít pert a sorozat miatt.

Az első ülést, amelyen a két újságírót és magát az államfőt kívánták meghallgatni, április 11-én tartották volna a belgrádi Első Alaptörvényszéken.

Kapcsolódó írásaink

Belgrád enged a fenyegetésnek?

ĀKoalíciós feszültséghez vezetett, hogy a szerb gazdasági miniszter Oroszország elleni szankciók bevezetését követelte a közösségi oldalán