Külföld

Kim Dzsongun fokozott valódi háborús gyakorlatokat rendelt el a lánya oldalán

Szakértői vélemények szerint Észak-Korea légiereje továbbra is a leggyengébb láncszem a gépezetben

Észak-Korea fokozza az ellentéteket, és ezúttal már egy potenciális háborúról beszél – írta meg a liner.hu.

Kim Dzsongun fokozott valódi háborús gyakorlatokat rendelt el a lánya oldalán
Kim Dzsongun egy sikeres rakétateszt után
Fotó: KCNA VIA KNS / AFP

Észak-Korea közvetlenül az USA és Dél-Korea nagy közös hadgyakorlata előtt hajtott végre egy újabb rakétakilövést. Nem sokkal azután tette ezt meg, hogy kötelezte a két érintett felet, azonnali hatállyal állítsák le a hadgyakorlatokat.

Kim Dzsongun elrendelte, hogy az észak-koreai hadsereg fokozza egy valódi háborúra felkészítő gyakorlatait. Erről az állami média tett bejelentést, mialatt a vezető, a lánya kíséretében felügyelte a harcászati gyakorlatozásokat – írta meg a liner.hu.

A megjelent felvételeken Kim és lánya látható, akik egyforma kabátot viseltek, és egyenruhás tisztek vették körbe őket. Az eseményre csütörtökön került sor, ami alatt rakétakilövést hajtottak végre.

Újabb rakétákat lőtt ki Észak-Korea

Kiderült, több rakétát engedett a levegőbe Észak-Korea: a Koreai Központi Hírügynökség, a KCNA által közzétett felvételeken legalább hat rakéta egyidejű kilövése látható. Egy Hwasong egységből lőtték ki a rakétákat, amit a KCNA állítása szerint csapásmérő küldetésre képeztek ki.

A gyakorlat alatt Kim közölte a katonákkal, készüljenek fel két stratégiai küldetésre – a háború elrettentésére, illetve arra, hogy adott esetben átveszik a kezdeményezést, ha fegyveres konfliktus törne ki.

Kim úgy fogalmazott, folyamatosan fokozniuk kell a különböző szimulált gyakorlatokat a valódi háborúra, mindezt változatos módon és eltérő helyzetekben. Észak-Korea első embere láthatóan sokat mutatkozik a lányával, akit 11 évesnek vélnek a szakértők, és a második gyermek lehet a családban – írja a Yahoo az AFP nyomán.

Objektum doboz

Dzsu Ae megjelenése már rendszeressé vált ezeken a rakétateszteken, ami egyúttal üzenet lehet Észak-Korea számára az utódlás és a család megerősítése jegyében. A rezsim már korábban törvénybe foglalta, senki nem viselheti a kislány keresztnevét, így azoknak, akik ezen a néven lettek regisztrálva, azonnal változtatniuk kell.

Szakértői vélemények szerint Észak-Korea légiereje továbbra is a leggyengébb láncszem a gépezetben, és emiatt is helyeznek olyan nagy hangsúlyt a rakétakísérletekre, amelyekkel kompenzálni próbálnak – olvasható a portálon.

Kapcsolódó írásaink