Külföld

A túlélőket segíti az Ökumenikus Segélyszervezet

A helyzet a régió fővárosában, Antakyában a legsúlyosabb

Felügyelet nélkül maradt gyermekeket befogadó keresztény közösséget is támogat az Ökumenikus Segélyszervezet a földrengés sújtotta Törökországban – közölte a segélyszervezet szerdán az MTI-vel.

A túlélőket segíti az Ökumenikus Segélyszervezet
A segélyszervezet munkatársai csaknem egy hónappal a természeti katasztrófa után is a törökországi földrengés által legsúlyosabban érintett Hatay tartományban dolgoznak
Fotó: segelyszervezet.hu

Azt írták: munkatársaik csaknem egy hónappal a természeti katasztrófa után is a törökországi földrengés által legsúlyosabban érintett Hatay tartományban dolgoznak. A szükségletek továbbra is óriásiak, több mint egymillió ember él szükségszállásokon, rengeteg a felügyelet nélküli gyermek, nincs iskola és nincs oktatás sem.

Emlékeztettek rá, hogy a helyzet a régió fővárosában, Antakyában a legsúlyosabb, hiszen itt az épületek 90 százaléka lakhatatlanná vált, és az utórengések miatt a még álló épületek is tovább sérülnek.

A tájékoztatás szerint az Ökumenikus Segélyszervezet szorosan együttműködik a segítségnyújtásba bekapcsolódó helyi keresztény egyházakkal, támogatva pótolhatatlan munkájukat. A közlemény kitér rá, hogy Dékány Bence, a segélyszervezet iraki képviseletének Törökországban tartózkodó vezetője megállapodott a keresztény egyházakkal az iskenderuni ortodox templomban kialakított szükségiskola támogatásáról, amely a veszélyes környezetben biztonságos felügyeletet és oktatást biztosít mintegy 150 olyan gyermeknek, akinek nincs hová mennie.

A segélyszervezet munkatársa március elsejei látogatása alkalmával tanszercsomagokat és játékokat adott át a gyerekeknek – írják.

Felidézték, hogy továbbra is, egész márciusban él a 1353-as adományvonal, amelynek tárcsázásával hívásonként 500 forinttal bárki tud segíteni. Nagyobb összeget bankkártyával a segelyszervezet.hu honlapon lehet felajánlani, míg banki átutalással a 11705008-20464565-ös adományszámlaszámra, „földrengés” megjelöléssel várják az adományokat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az első napoktól kezdve támogatja szíriai és törökországi partnerszervezeteit. Szíriában a sokezer sérült egészségügyi ellátását segíti, Törökországban pedig partnereivel együttműködve a túlélők alapvető szükségleteinek kielégítésén dolgozik – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink