Külföld

Fennakadásokat okoz a hó Szerbiában

A hókotrók egész éjszaka az utak megtisztításán dolgoztak

Fennakadásokat okoz a vasárnap kezdődött havazás Szerbia középső és nyugati részén, több száz háztartás maradt áram nélkül – közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) hétfőn.

Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti:

A nehéz, vizes hó faágakat tört le, elektromos vezetékeket szakított el, és lassítja, illetve ellehetetleníti a közlekedést főleg a Zlatibor-hegység térségében, ahol vasárnap körülbelül 40 centiméter hó hullott. A térség iskoláiban hétfőre hószünetet rendeltek el.

A hókotrók egész éjszaka az utak megtisztításán dolgoztak. Az RTS beszámolója szerint a küzdelem továbbra is folyik, a havazás ugyanis még mindig nem állt el teljesen. Narancssárga riasztás van érvényben a térségben.

Az áramkimaradás miatt a Belgrád–Bar vasútvonal egyes szakaszain órákig szünetelt a forgalom, más szakaszokon még most sem járnak a vonatok.

Az előrejelzések szerint Szerbiában hétfőn a legmagasabb hőmérséklet nem haladja meg a 3 Celsius-fokot, az ország nagy részén száraz marad az idő, nyugaton azonban eső és hó várható. A hőmérséklet kedden már emelkedni kezd, északon napközben 3, az ország középső részén 5 Celsius-fok várható, péntekre pedig elérheti a 11 Celsius-fokot.

Kapcsolódó írásaink